VREL
Reductor de presiune

Elimina problemele reducerilor de presiune a probei

  • Fara valva/regulator   Analizele chimice ale probelor de apa si abur in eroziune sau fire trase  industria energetica moderna, necesita controlul precis al debitului si al presiunii. Reducerea presiunii mari prezinta
  • Control debit bun   probleme unice pentru proiectantul sistemului.
  • Tije retractabile   VREL-Sentry este o valva proiectata special pentru a rezolva asigura purjarea on-line  numai problemele de presiune mare ale probei

 Industia standard
     VREL este industria standard pentru probele mai mari de  500 psig (34,5 BARG), in concodanta cu Annual Book din  stadardele ASTM: D-1192-94.
Tija ajustabila permite presiune variabila si control debit.
VREL poate fi curatat pe locul unde este montat. Acesti factori aduc avantajele dorite pentru conditionarea probei.

Curatarea pe locul de montare
Odata cu corodarea produselor, crusta si alte materii straine intra in conductele de proba, astupand valvele reducatoare de  presiune. Aceasta este o particularitate a valvelor tip Labirint
Drag) si diafragmelor regulatoarelor de presiune mare.
Daca aceste valve se astupa, conducta probei trebuie inchisa, in timp ce valva este scoasa pentru curatare sau inlocuire. Daca VREL-Sentry este astupata cu solide, tijele
retractabile pot fi scoase si desfundate prin suflare fara  deconectarea niciunei conducte. Analizorul poate fi repus repede in functiune de personalul service.

 Ajustabil
Cand se schimba presiunea, ca in cazul pornirilor si opririlor, VREL-Sentry poate fi ajustata usor, pentru a permite monitorizarea continua, in orice conditii de presiune.

 Fara eroziune
Odata redusa presiunea gradual peste lungimea tijei retractabile inserate, peste scaunul valvei, VREL nu lucreaza normal.

 Caracteristici.
Proiectarea corpului lung elimina posibilitatea indoirii tuburilor.
Rata la 5000 psig (345 barg).
Debitele de la 150 ml/min., pana la 4 l/min., domeniul de presiunepana la 5000 psig (345 barg).
Legaturi finale standard : 1/4″ O.D.capat tub neizolat.
Optional legaturile finale includ fitinguri speciale de 37o , care pot fi deconectate sau fitinguri sudata intr-un soclu.

 Constructie & Operare
VREL consta in doua tuburi din otel inox introduse intr-un tub larg sau o teva. Se obtine un ansamblu de tija conic si este introdus in orificii precise in teava. Intrarea fluidului cu presiune mare, debitul trece peste tija, se intoarce si curge peste cealalta tija, apoi afara. Scaderea presiunii este in functie de lungimea tijelor inserate in teava.

Presiunea este redusa usor in conditiile unui debit laminar, micsorind disocierea oricarei componente prin scaderea presiunii discontinue.Pozitia tijei este contralota extern prin rotirea unui maner rotund si poate fi ajusta in timp ce proba curge. Daca au loc blocaje, tijele pot fi retractate in asa fel incat presiunea sistemului poate sa evacueze materiile solide.

SPECIFICATII:

Materiale : 303/316 otel inox
Greutate : 2 Kg
Rating  : 5000 psig la 300o F
(345 barg la 149o C)

Nota : VREL nu este o valva de inchidere,
debitul minim care poate fi obtinut este de
aproximativ 150 cc/min.

VREL  NR. PARTI COMPONENTE

1/4″ Terminatii plane  : 7-00744A
1/4″ Soclu sudat  : 7-00747A
3/8″ Soclu sudat  : 7-00748A
1/2″ Soclu sudat  : 7-00749A
1/4″  37o F  Fiting  : 7-00745A
3/8″  37o F  Fiting  : 7-00746A

Manipulare  & Tije
Kit inlocuire  : 6-02302E
Sigiliu kit  : 6-02302C

vezi detalii